Get Adobe Flash player

Mengeš, 24. maja 2015
Pravijo, da je sedmo leto zakona kritično, nato pa je takšno vsako naslednje leto. Ali to velja tudi za vsakoletni teniški turnir dedkov?
Zopet smo se dedki zbrali na igriščih TK Mengeš, da preverimo svoje teniško znanje. Čeprav je bilo kar nekaj dela za Bregovega Šimna, pooblaščenca organizatorja, da je spravil ta kritični sedmi turnir pod streho. Polulana Zofka je še kar plahutala s svojimi krili in pošiljala dežne kaplje in to še z veliko večjim veseljem tem bolj, ko se je bližala sobota. Nismo se dali: igrali smo v nedeljo, da smo jo prelisičili. Sonce je našo vztrajnost poplačalo pri okrepčilu in s toplimi žarki ogrelo prepotena telesa. Zbralo se nas je zopet 16. Samo eden med nami še ni okusil radosti vnukov, čeprav bi jih po svojih letih in letih njegovih naslednikov moral imeti že cel kup. Kaj čakata njegova dediča? Pa nič zato, saj je bil med sebi enakimi tako po videzu kakor po pameti in znanju vihtenja teniškega loparja.
Letos smo začeli igrati uro kasneje kakor je bilo v navadi na dosedanjih turnirjih. Prostorniku smo želeli omogočiti, da bo čim bolje pripravil igrišča, ki so bila v zadnjih treh dneh pošteno namočena. Igrali smo na presenetljivo izredno dobrih igriščih. Leo, ki zadnje dni nadomešča Andreja, si zasluži našo posebno pohvalo. Nestalne dvojice smo se pomerile na štirih igriščih in odigrale pet kol po sedem iger. Igranje je potekalo mirno in tekoče. Le v zadnjem kolu, si je nekdo med nami zaželel malo povzdigniti glas, da bi vedeli, da je še vedno med nami. Prijetna popestritev.
Kdo je bil zmagovalec? Vsi, ki smo bili na teniških igriščih dan pred nekdanjim praznikom Dneva mladosti. Pa vendarle: tretje mesto je osvojil Boris Žnidaršič s štirimi zmagami, drugi je bil Jože Skok z vsemi petimi zmagami, zmagovalec pa je postal Ivan Juretič s samo tremi dobljeni igrami več kakor Jože. Tudi Jeričev Franci je bil zadovoljen. Vesel je bil, ko je videl kako veseli so bili tisti igralci, ki so ga premagali. Spomnili smo se na Francija Zabreta, ki ga letos žal ni bilo na turnirju, saj mu zdravje zadnje čase nekoliko nagaja. Zaželeli smo mu hitrega okrevanja, da bo zopet med nami preizkušal svoj znameniti forhand udarec. Franci Jerič se je obvezal, da ga bo obiskal in mu posredoval naše pozdrave.
Okoli žara je imel glavno besedo predsednik Marjan. Ko smo zaključili z igranjem so nas že čakale okusne dobrote z žara. Poznalo se je, da so bile pripravljene z ljubeznijo. Lena je hitro pomagala potešiti žejo, Liza pa je prevzela nadzor nad fotografiranjem. Zahvaljujemo se Igmi s.p. in Igorju Mavru, ki sta prispevala nekaj nagrad za najboljše.
Tudi letos smo bili veseli obiska dveh babic in treh vnukov. Videli smo, da jim je bilo prijetno med nami. Le naj še kdaj pridejo in nam popestrijo naše vsakoletno druženje.
Ali je bil ta sedmi turnir dedkov kritičen, kakor je bilo zastavljeno vprašanje na začetku? Nikakor ne in takšni naj ostanejo tudi vsi naslednji, ki bodo še sledili.

Trzin, 25. maja 2015