Get Adobe Flash player

Zadnjo junijsko soboto, in sicer 27. 6. 2015 je na vrsto prišlo še zadnje turnirsko dejanje spomladanskega dela sezone. Odprto prvenstvo Mengša vsakoletno postreže z zanimivimi dvoboji, ter s kondicijsko napornim celodnevnim programom. Tudi letos ni bilo prav nič drugače.
Veliko število igralcev je bilo razdeljeno v tri kategorije, in sicer: otroci(osnovna šola), moški do petdeset in moški nad petdeset let. V najmlajši kategoriji je v finalu slavil Jaka Peterlin, ki je po manjši poškodbi  premagal svojega mlajšega brata Nejca, ter vsem v starejših kategorijah pokazal, da ima namen, ko še nekoliko zraste zmagovati tudi v starejših skupinah. V kategoriji nad petdeset let je bil najboljši Ljubo Mirič, ki je v trzinskem finalu premagal Ivana Juretiča. Po težki borbi za tretje mesto pa je z zmago v podaljšani igri nad Jožetom Skokom na najnižjo stopničko stopil ultramaratonec Ladi Hribar. Največ udeležencev je bilo v kategoriji moških do petdeset let, kjer se je tekmovanje celo podaljšalo na nedeljo. Po težkih bojih so se v polfinalu znašli Andrej Peterlin, Uroš Bregar, Matjaž Loboda in Tim Janežič. V prvem polfinalu je Janežič premagal Peterlina, v drugem pa Loboda Bregarja. Časa za počitek ni bilo, saj se je nebo vedno bolj oblačilo, radarska slika pa je napovedovala prihod popoldansko-večernega deževja. Kljub naglici, vodstvu tekmovanja finala in tekme za tretje mesto ni uspelo spraviti pod streho. Obe tekmi sta bili preloženi na nedeljo zvečer. V tekmi za tretje mesto je Uroš Bregar premagal Andreja Peterlina z zelo tesnim izidom v podaljšani igri tretjega niza. Finale je bilo polno preobratov in zahtevnih točk, na koncu pa je Timu Janežiču uspelo streti odpor »mistra Loke« Matjaža Lobode in se zavihteti na prvo mesto.
Najboljši igralci so dobili pokale in medalje, ter praktične nagrade. Vsi udeleženci turnirja pa so se lahko okrepčali z odlično spečenimi jedmi z žara in poklepetali ob hladni pijači, ki je na tako vroč dan zelo prijala. Za zelo uspešen turnir gre zahvala predvsem vodji turnirja Marjanu Mušiču, ter seveda njegovim hčerkam za strežbo na dan turnirja.