Get Adobe Flash player

 

 

Mengeš, 29. maja 2016

V drugo gre rado, pravi slovenski rek. To velja tudi za 8. turnir dedkov. Ne, ne, dedki niso igrali dvakrat tega turnirja, le dvakrat so dobili vabilo za igranje. Prvič jih je pod okrilje vzela »Poscana Zofka«, ker so jo lansko leto prelisičili in odigrali turnir takrat, ko je zajemala sapo, letos se je na to izrecno in zelo dobro pripravila. Obilno je pošiljala dežne kaplje, hlad in veter ravno na soboto, 14. dne v maju, ko je bil napovedan tenis dedkov. Vendar dedki niso od muh, kako bi sicer postali dedki. Počakali so dva tedna, da je tej zlovoljni teti popustila jeza. Dočakali so lepo, toplo in sončno pozno pomladansko nedeljo, 29. maja 2016.

Tokrat se je zbralo 13 ponosnih dedkov in tisti, ki bi po svojih letih to že lahko zdavnaj bil, pa pri njegovih potomcih ni prevelike želje po naraščaju. Bo moral za to poskrbeti sam? Kot je že običaj, so dedki odigrali pet kol po sedem iger. Letos so odigrali kombinirano nestalne dvojice in za popestritev eno kolo posamezno. Brez težav, vendar tekmovalno, s prisotno zabavljanje eden čez drugega, so po dveh urah in pol, točno opoldan, končali s turnirjem. Prijateljsko, zadovoljno in brez poškodb. Z žara jih je že vabila prijetna aroma pečenih dobrot, ki jih je predsednik Marjan pazljivo obračal. Z dodatkom tekočine so prvi naval lakote in žeje uspešno prebrodili.

Sledila je razglasitev rezultatov. Skokovemu Jožetu je letos končno uspelo in zavihtel se je na zmagovalni podij na najvišje mesto. Smejalo se mu je in usta je imel razpotegnjena od enega do drugega ušesa. Edinemu je uspelo zmagati v vseh petih kolih. Čestitamo! Boj za ostali stopnički je bil hud. Trije so imeli enako število zmag, odločalo je število dobljenih iger. Drugo mesto je osvojil Tone Rezar, presenečenje, saj je bil lansko leto 12, tretji je bil Franc Rahne, ki je že pred turnirjem povedal, da bo to njegov zadnji spomladanski turnir. Osmoljenec je tokrat Ivan Juretič, zmagovalec zadnjih dveh turnirjev, ki je zasedel nehvaležno 4. mesto. Ladi Hribar, velik ljubitelj iger posamezno, je med igranjem večkrat rekel, da bi bilo treba z zakonom prepovedati igro dvojic v tenisu. Po osvojenem zelo dobrem 6. mestu, si je verjetno premislil in bo tudi naslednje leto zopet rad prišel. Organizator upa, da bodo v prihodnje prišli tudi vnuki in babice, ki so ob brunarici pri igriščih držali pesti in navijali za svoje dedke, nato pa jih je lep dan povlekel nekam drugam. Nekateri so prišli že čisto na koncu druženja, posedeli ob mizah in delali družbo zadovoljnim igralcem, nato pa poizkusili z udarjanjem žogice ob teniško steno. Naredili so tudi prve korake na naših zelo dobrih teniških igriščih. Za prihodnost tenisa v Mengšu se ni bati.

Tudi nagrade so bile podeljene. Organizator se lepo zahvaljuje firmi »Intersocks Hurwits« in Dennisu Hurwitsu, ki sta prispevala večino nagrad in se jima tudi za naslednje leto toplo priporoča za darila. Zahvala gre tudi TK Mengeš za lepo urejena igrišča in pripravljeno hrano, Marjanu in Leni Mušič pa za peko in hitro strežbo.

Bregov Šimen

Mengeš, 30. maja 2016