Get Adobe Flash player

   3. marca so igralci TK Radomlje in TK Mengeš ponovno prekrižali loparje na tradicionalnem zimskem srečanju obeh klubov. Tudi tokrat se je dogodek odvil v centru Harmonija, le da je bilo letošnje tekmovanje iz začetka zime prestavljeno na konec le te.

   3. marec je bil določen za datum še zadnjega letošnjega teniškega dejanja v zimski sezoni. Po tradicionalnem novoletnem turnirju, srečanju s TK Duplica in Prešernovem turnirju so nas čakali še naši zadnji veliki rivali, Radomljani. Mengšani smo se pozivu selektorja Dušana Planinška odzvali zelo selektivno saj je veliko igralcev, zaradi obveznosti srečanje izpustilo. Tudi Radomljani niso nastopili s popolno zasedbo, kar je v Mengšanih zbujalo optimizem. Zgodnje jutranje ure so minile povsem v mengeških barvah saj so domačini povedli kar z 9:0. Novopečeni selektor Radomelj, Peter Kresnik ni moral skriti zaskrbljenega izraza. Mengšani smo pričakovali radomeljsko prebuditev in smo jo tudi dočakali. V popoldanskih urah so gostje ujeli priključek in zaostanek znižali na zgolj tri točke. Rezultat 12:9 v korist domačih je sporočal, da so v poznopopoldanskih urah možni še prav vsi scenariji, zmagovalec je namreč za zmago potreboval 16 točk, za remi pa jih je zadostovalo 15. Pa vendar so Mengšani uspeli zbrati še nekaj moči in se zmagi povsem približati, točko je osvojil Blaž Strojan, kar dve pa Ljubo Mirič, in sicer v paru z Goranom Hadžiagičem in posamezno. Piko na i sta postavila Filip Vrhovnik in Brane Košir ter zagotovila novo zmago za TK Mengeš. Točko je dodal še Žiga Skok in postavil končni izid, 17:13 v korist domačih. Selektorja, Dule in Pero sta si prijateljsko čestitala, udeleženci pa se obema iskreno zahvaljujemo za še eno vrhunsko izpeljano tekmovanje.

   V skupnem seštevku so tako Mengšani svoje vodstvo še dodobra utrdili in ga povečali na 8:3. Radomljanom smo tudi že napovedali, da kljub visokem vodstvu ne mislimo popuščati in jih že pričakujemo na našem naslednjem srečanju, ki bo letos potekal v mengeškem športnem parku. Tudi teniški analitiki so že opozorili kako močan klub so Radomlje in na veliko verjetnost, da se bodo spomladi predstavili s postavo, močnejšo kot kadarkoli prej.

Ps.: Organizacijski odbor teniških priprav na Lošinju sporoča, da se priprave nezadržno bližajo. Zopet se obeta pet spektakularnih dni na tem hrvaškem otoku. Apeliramo na vse igralce naj dodobra izkoristijo še zadnji mesec pred pripravami (sneg pri steni ob naši brunarici je že skopnel ;)).

Tim Janežič                                                                                                                          Mengeš, 12. 3. 2018