Get Adobe Flash player

PO RDEČIH IN MODRIH TOKRAT SLAVILI BELI

 

   Biograd na moru je bil od 05. do 09. aprila prizorišče tradicionalnih, že četrtih priprav mengeških tenisačev pred novo sezono na peščenih igriščih. Letošnjega druženja se je udeležilo rekordnih 34 igralcev, ki so bili z javnim žrebom pred odhodom razdeljeni v štiri ekipe na osmih deskah. Beli, rdeči, modri in zeleni so se med seboj pomerili v konkurenci posameznikov in dvojic. V štirih dneh smo tako videli kar 72 bolj ali manj razburljivih, a vse bolj kakovostnih teniških obračunov, ki se jih ne bi sramovali tudi mnogo večji klubi v Sloveniji. Znova idilično okolje z idealnimi vremenskimi razmerami je vsem omogočilo, da so pokazali vse svoje teniško znanje, če pa je kdo kljub trudu ostal brez zmage oz. praznih rok, pa je zanj veljala tolažba…saj za to pa smo na pripravah, da bo drugič boljše.

Potek tekmovanja je bil izjemno dramatičen; po prvih dveh dneh je najbolje kazalo rdečim, tretji dan so se izkazali beli in prevzeli vodstvo, zadnji dan pa so z izjemno predstavo navdušili zeleni, a je bilo to premalo, da bi v fotofinišu prehiteli ekipo belih kapetana Francija Rahneta. V zmagovalni zasedbi so bili še Andrej Rigler, Gašper Hren, Ladi Hribar, Marko Faletič, Jože Skok, Stane Ocepek in Vinko Cotman.Drugo mesto je pripadlo zelenim, tretje rdečim in četrto modrim.

Najboljši igralec četrtih priprav TK Mengeš je postal novinec v odpravi Aleš Šporn,ki je zmagal vse tri dvoboje posameznikov na prvi deski in vse tri igre dvojic v paru s Timom Janežičem. Zelo blizu temu naslovu je bil na sedmi deski Igor Maver s prav tako samimi zmagami, a je z vsemi žavbami namazani Igor kot »tolažilno« nagrado prejel naziv »mistersimpatikus«.

Posebna priznanja so dobili tudi zmagovalci posameznih desk; tako je na prvi, kot že omenjeno, slavil Aleš Šporn, na drugi Izidor Grošelj, na tretji Ladi Hribar, na četrti Marko Faletič, na peti Franci Rahne, na šesti Uroš Bregar, na sedmi Igor Maver in na osmi Jani Leban.

V teniškem klubu Mengeš verjamemo, da so bile tudi tokratne priprave odličen temelj za vrhunske nastope naših tenisačev v številnih tekmovanjih, ki so pred nami v prihodnjih pomladno-poletnih mesecih.