Get Adobe Flash player

REKREATIVNA TENIŠKA LIGA – KAMNIŠKO – DOMŽALSKA LIGA 2014

                                                                                   

Nekaj osnovnih pravil igranja in ponašanja!

 1. Medsebojna srečanja se igrajo po pravilih Teniške zveze Slovenije na dva dobljena niza. Pri izidu 1:1, se igra podaljšana igra do 10 gemov z razliko dveh točk.
 2. V ligi lahko nastopajo igralke in igralci, ki niso vodeni na jakostni lestvici Teniške zveza Slovenije.
 3. Na srečanju dveh ekip se odigra 8 iger. Tri v mlajši in tri v starejši skupini, ter dve igri parov, ena v mlajši in ena v starejši skupini. Vsak postavljen igralec lahko odigra le eno individualno srečanje, ter srečanje v igri parov. Pri igri parov lahko igralec,ki je igral v starejši skupini posamezno, odigra v postavi dvojic mlajše skupine. Na ta način so možni vsi trije rezultati od poraza, zmage in nerešenega izida.
 4. Vsaka ekipa določi kontaktno osebo, vodja ekipe, ki bo skrbel za stalen potek informacij med organizatorjem lige in ekipo. Izbrana oseba sodeluje tudi v odboru, komisiji, ki odloča o morebitnih sporih oziroma nejasnostih lige.
 5. Posamezni igralci nastopajo v dveh kategorijah v starosti od 30 do 45 let ( en igralec v igri posamezno in en igralec v igri dvojic je lahko mlajši, ne pa mlajši kot 25let), in v starosti nad 45 let. Starejši igralci lahko igrajo tudi v mlajši skupini, prav tako lahko starejši igralec igra igro parov v mlajši skupini, tudi če je prej igral v igri posamezno v starejši skupini, ženske pa lahko igrajo v starejši ali mlajši skupini.
 6. Igralci, ki se prijavijo in igrajo v tej ligi, ne morejo igrati lige 50+, oziroma nobene druge lige Kamniško-Domžalske lige.
 7. Uradni dan srečanja je sreda od 16.ure dalje, če posamezna ekipa pri prijavi prijavi kak drug dan, se domače igre te ekipe odigrajo v želenem dnevu. Lahko pa domača ekipa v sodelovanju z gostujočo ekipo določi kak drug dan igranja na domačem igrišču. Tekme ki so dogovorjene na določen dan v tednu, ni možno ZADNJI DAN VEČ PRESTAVLJATI, razen , oziroma zaradi višje sile –vreme, se odigrajo v tednu do naslednjega rednega kola, se ne prestavljajo na kasnejši datum. Glede dneva in ure se dogovorita kontaktni osebi ene in druge ekipe. Za žogice poskrbi domača ekipa (nove žoge - znamka se določi pri prijavi posamezne ekipe in ta ekipa igra zmerom doma s to žogo.)
 8. Vsaka ekipa določi najmanj šest, lahko tudi več igralcev. Določeno uro srečanja vodja domače ekipe opravi žreb med prisotnimi igralci ene in druge ekipe in tako določi pare medsebojnih srečanj posamezno. Igralce za igro parov določita vodji ekip.
 9. Če ena od ekip do 17h nima vseh tekmovalcev za igro posameznikov to igro kjer ga nima avtomatično izgubi. Ni več možnosti čakanja le tega.
 10. PO ODIGRANI IGRI DVOJIC je domača ekipa dolžna gostujočo ekipo pogostiti z eno pijačo in malico.
 11. Točkovanje;

Za vsako zmago - igro posamezno se pridobi 2Točki, za zmago v igri dvojic pa 3 Točke.

 1. Disciplinska komisija v sestavi;

1.) Marjan Ogrinec

2.) Drago Kolar

3.) Dule Planinšek

Odloča o pritožbi ki jo poda posamezna ekipa s kotizacijo 20,00€.

 1. Ob koncu tekmovanja se odigra še zaključni turnir, kjer bo tudi razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim posameznikom in ekipam.(okvirni datum Oktober 2013).

do 27. Aprila 2014 vsi zainteresirani na priloženih obrazcih prijavijo ekipo in kontaktno osebo, na naslov Mušič Marjan Zadružniška 48 1234 Mengeš, Tel. 031/817936, ali na E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

V sredo, 07.maja, bo prva tekma za vse sodelujoče ekipe.

Lep pozdrav !                                                                                                   Mušič Marjan

                                                                                                                              Vodja lige