Get Adobe Flash player

Nekaj osnovnih pravil igranja in ponašanja!

 1. Medsebojna srečanja se igrajo po pravilih Teniške zveze Slovenije na dve dobljeni igri. Pri rezultatu 1:1 se odigra podaljšana igra TIE-BREAK DO 10TOČK,(najtesnejši rezultat 10/9).
 1. V ligi lahko nastopajo igralke in igralci, ki niso vodeni na jakostni lestvici Teniške zveze Slovenije. V tej ligi lahko nastopajo igralci, ki so rojeni leta 1964, oziroma preje, ter igralci rojeni 1954, oziroma preje za igro nad 60let. Liga bo potekala v dveh delih, spomladanski in jesenski del. To pomeni, da se srečanja istih ekip odigrajo doma in v gosteh.
 1. Na srečanju se odigra 6 iger. Štiri igre posamezno, tri igre igralci nad 50let(1964), ENO IGRO IGRALCI NAD 60LET(1954) in dve igri parov, ENO IGRO PAROV IGRALCI NAD 50LET IN ENO IGRO IGRALCI NAD 60LET. Starejši igralci lahko igrajo tudi v mlajši kategoriji. Na ta način so možni vsi trije rezultati od poraza, zmage in nerešenega izida.
 1. Vsaka ekipa določi kontaktno osebo, vodja ekipe, ki bo skrbel za stalen potek informacij med organizatorjem lige in ekipo. Izbrana oseba sodeluje tudi v odboru, komisiji, ki odloča o morebitnih sporih oziroma nejasnostih lige.
 1. Igralci, ki se prijavijo in igrajo v tej ligi, ne morejo igrati nobene druge Kamniško-Domžalske lige.
 1. Uradni dan srečanja je četrtek od 16. ure dalje. Lahko pa domača ekipa v sodelovanju z gostujočo ekipo določi kak drug dan igranja na domačem igrišču. Tekme katere se na določen – dogovorjen dan ne odigrajo zaradi višje sile –vreme, se odigrajo v tednu do naslednjega rednega kola. Glede dneva in ure se dogovorita kontaktni osebi ene in druge ekipe. Za žogice poskrbi domača ekipa (znamka ni določena). Vsi tekmovalci za igro posamezno morajo biti do 17ure prisotni na kraju srečanja. V nasprotnem primeru ekipa, ki nima igralca ki nastopa v igri posamezno izgubi to igro.
 1. Vsaka ekipa določi najmanj šest, lahko tudi več igralcev. Določeno uro srečanja vodja domače ekipe opravi žreb med prisotnimi igralci ene in druge ekipe in tako določi pare medsebojnih srečanj posamezno in nato še v parih.
 1. PO ODIGRANI IGRI DVOJIC je domača ekipa dolžna gostujočo ekipo pogostiti z eno pijačo in malico.
 1. Točkovanje;

Za vsako zmago - igro posamezno se pridobi 2Točki, za zmago v igri dvojic pa 3 Točke.

 1. Ob koncu tekmovanja se odigra še zaključni turnir, kjer bo tudi razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim posameznikom in ekipam.
 1. do 27. Aprila 2014 vsi zainteresirani na priloženih obrazcih prijavijo ekipo in kontaktno osebo, na naslov Mušič Marjan Zadružniška 48 1234 Mengeš, Tel. 031/817936, ali na E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

V četrtek, 08.maja, bo prva tekma za vse sodelujoče ekipe.