Get Adobe Flash player

Še tretjič zapored boljši od Radomelj


   Na igriščih Teniškega kluba Mengeš je bil drugo majsko soboto četrti megadvoboj s prijateljskim klubom iz Radomelj. Po dveh dvoranskih epizodah na nevtralnem terenu v Domžalah in lanski poletni izvedbi v Radomljah smo bili Mengšani tokrat prvič gostitelji spopada, ki mu ni para daleč naokoli. Pobudnika srečanja in selektorja ekip Andrej Kraševec in Dušan Planinšek sta tokrat »nabrala« rekordnih 88 igralcev v starosti od 10 do 80 let. V desetih urah je bilo tako odigranih 37 srečanj posameznikov in dvojic na devet dobljenih gemov.
  Radomljani so bili tokrat trdno odločeni razmerje sil spreobrniti v svoj prid; prvi dvoboj decembra 2012 se je namreč končal neodločeno 16:16, v preostalih dveh lani poleti in pozimi pa smo Mengšani po izjemno izenačenem obračunu v končnici za las, a vendarle zasluženo zmagali.
  Tudi začetek četrtega spektakla je napovedoval dramatičen potek, a kaj kmalu se je izkazalo, da so prijatelji iz Radomelj tokrat naleteli na zares premočnega in preveč razpoloženega nasprotnika. Vodili so le po prvem krogu petih partij, že po drugem peterčku tekem pa smo Mengšani vse vajeti prevzeli v svoje roke, povedli s 7:3 in nato prednost ne le rutinirano ohranjali, temveč jo iz kroga v krog le še povečevali.     Odločilno 19to točko, ki je že pomenila vnovič dobljeno bitko, je priborila najmlajša hči našega predsednika Liza Mušič. A domačih zmag s tem še ni bilo konec; vsi, ki so stopili na igrišče, so želeli dodati kamenček v mozaiku vrhunske predstave celotne teniške ekipe iz Mengša. Končni rezultat....... 23:14!!!.......Verjetno si gostje, za katere je tokrat prvič nastopil tudi Andrej Kraševec, nekdaj pod 500im mestom na lestvici ATP, niti v sanjah niso predstavljali, da bodo morali odlično pripravljena teniška igrišča pod Gobavico zapustiti tako prepričljivo poraženi.
   Skupna ugotovitev je, da so veliki uspehi v zadnjem času rezultat odličnih priprav pred sezono in številnih tekmovanj, ki se jih udeležujemo v najrazličnejših kategorijah in ligah, posledično so čedalje bolj polna igrišča,  članstvo se povečuje, in kar je morda najpomembneje; v klubu vladajo  izjemno vzdušje in prijateljski odnosi. In  vse to se je na najbolj mogočen način pokazalo prav v soboto, ko smo popolnoma nadigrali klub, ki je bil še pred leti za nas povsem nedosegljiv. Mengšani; naj se zgodba o uspehu nikdar ne konča.