Get Adobe Flash player

Mengeš, 17. maja 2014

Z zapoznelo proslavitvijo naloženih šestih križev na plečih sta Boris in Ivan organizirala in izvedla 17. maja 2014 teniški turnir nestalnih dvojic na igriščih Teniškega kluba Mengeš.

Vremenska napoved ni obetala nič dobrega: oblačno, mrzlo in občasno deževno vreme. Kljub temu sta se slavljenca odločila, da bosta priredila turnir, če ne drugače pa v balinanju, saj so pri sosedih ob Pšati zavzeto metali krogle in jih rahlo rosenje ni prav nič motilo. Z majhnimi zamudami so začeli prihajati igralci, ki so bili pripravljeni na tak dan igrati. Prišli so tudi poškodovani igralci, ki pa so pomagali pri izvedbi in v spodbujanju tekmovalcev ter skrbeli za dobro vzdušje. Za vztrajnost in trmo smo bili vsi bogato nagrajeni. Deževni oblaki so se kmalu razblinili in na sredini turnirja je že sijalo tudi sramežljivo sonce. Boris, čeprav slavljenec, je skrbel, da smo se sproti okrepčali z jedmi z žara, ker mu kljub neizmerni volji poškodba ni dovoljevala igranja. V časovni stiski pa mu je priskočil na pomoč predsednik Marjan kot po navadi, ko je kdo potreben pomoči. Zdaj se ve zakaj je naš predsednik in ga imamo radi. Luča, Lena in Liza so poskrbele, da žeja ni bila prevelika.

Šestnajst teniških igralcev je odigralo polne štiri kroge po devet iger. Vodja tekmovanja, Franci Zabret, je kot že tolikokrat do sedaj uspešno vodil tekmovanje, vmes pa tudi dobival točke s forhand udarci. Za presenečenje je poskrbel igralec z najmočnejšim glasom, ki je suvereno zmagal: od 36 odigranih iger jih je dobil kar 31. Vse čestitke Matjažu Lobodi za zmago, čeprav je bilo postranskega pomena kdo bo zmagal.

Slavljenca sta morala tudi nekaj povedati. Ker sta si slavljenca razdelila vloge, je to nalogo prevzel Ivan, ki je prisotnim med drugim predvajal dve pesmi iz Južne Amerike, poskušal pojasniti njun pomen in izbiro, na koncu pa je zadonela tudi pesem o mednarodni brigadi Abrahama Lincolna iz Španske državljanske vojne.

Druženje se je še nadaljevalo. Pod napuščem brunarice smo se skrili sončnim žarkom. Nekaterim še ni bilo dovolj tenisa, zato so odigrali še tri polne sete, Andrej in Ljubo pa sta odigrala še posamezni dvoboj. Poslušali in peli smo različne pesmi, na koncu popoldneva pa si ogledali odločilno nogometno tekmo za prvaka Španije.

Boris in Ivan se vsem prisotnim te lepe sobote pri brunarici Teniškega kluba Mengeš toplo zahvaljujeta za udeležbo in za vsa darila, ki sta jih s hvaležnostjo sprejela.