Get Adobe Flash player

 

Zadnjo septembrsko soboto je Teniški klub Mengeš organiziral klubsko prvenstvo za iztekajočo se sezono 2014. Zanimivo je, da turnirji, kjer je v enem dnevu treba odigrati več tekem v posamični konkurenci, kar nekako ne pritegnejo zadovoljivega števila udeležencev. Kljub temu niso bili boji nič manj zanimivi.

Predvsem v starostni kategoriji do 5o let, kjer je prepričljivo slavil eden najmlajših, iz meseca v mesec vse boljši Gašper Hren. Do finala je nanizal tri bolj ali manj gladke zmage in sicer proti Gašperju Sitarju, Andreju Peterlinu in Bojanu Rajku, v odločilni partiji dneva pa je opravil še s Timom Janežičem. Timu se je v finalu poznala utrujenost, saj je v četrtfinalu po maratonskem boju ugnal Alena Vrhovnika, v polfinalu pa še največjo neznanko dneva Žiga Gabrovška, v mlajših kategorijah že tudi državnega prvaka. Tretje mesto in bronasto medaljo je popolnoma zasluženo prejel neverjetno vzdržljivi in prav tako vse boljši Bojan Rajk.

Konkurenca v kategoriji nad 50 let je bila dokaj okrnjena; zmagal je Ljubo Mirič pred Izidorjem Grošljem in Branetom Koširjem,med dekleti pa je slavila Neja Majcen.

Pred nami je zdaj še zadnje dejanje dolge in znova uspešne sezone; to soboto 4ega oktobra bo poleg tradicionalnega šampanjec »debl« turnirja vseh udeležencev tudi epilog letošnje interne lige v konkurenci posameznikov in dvojic. Na osrednjem igrišču bo tako mogoče spremljati štiri odlične tekme; oba finala in obe tekmi za tretje mesto.

Vsem navdušencem nad pripravami na Lošinju pa še tole obvestilo; že to soboto bomo začeli zbirati prijave z akontacijo 50 eurov za jubilejno peto srečanje, ki bo od 11. do 15. aprila na igriščih hotela Punta v Velem Lošinju. Pohitite; glede na vse, kar je bilo slišati to poletno sezono, je zanimanje še večje kot v minulih letih!