Get Adobe Flash player

VSE, KAR MORATE VEDETI O LETOŠNJI KLUBSKI LIGI

   V nedeljo 06.05. 2018 je bil v klubskih prostorih opravljen žreb za vse kategorije letošnje teniške lige. Rekordnih 80 igralcev smo razporedili v štiri različne konkurence in pri tem v večini primerov uporabili takoimenovane kakovostne bobne.

MOŠKI POSAMEZNO

Sestavili smo dve kakovostno različni ligi. V PRVI ligi sta dve skupini s po desetimi igralci, vsak igra z vsakim, v četrtfinale napredujejo najboljši štirje iz vsake skupine. Igralce v DRUGI ligi smo razporedili v tri enakovredne skupine s po sedmimi do osmimi igralci. V četrtfinale se bosta uvrstila po dva najboljša iz vsake skupine in dva najboljša tretja.

ŽENSKE POSAMEZNO

Devet igralk je umeščenih v enotno skupino. Najboljše štiri napredujejo v polfinale.

MOŠKE DVOJICE

V PRVI ligi nastopa devet dvojic, ki se pomerijo med seboj. V polfinale se uvrstijo najboljši štirje. DRUGA liga je sestavljena iz treh enakovrednih skupin s po šestimi pari. Tako kot pri posameznikih v četrtfinale napredujeta po dva najboljša para iz posamezne skupine ter dva najboljša tretja.

MEŠANE DVOJICE

Imamo enovito ligo z osmimi pari; vsak igra z vsakim, v polfinale se uvrstijo prvi štirje.

SPLOŠNA PRAVILA in DRUGE INFORMACIJE

Vse tekme se igrajo na dva dobljena niza po pravilih TZS. V primeru zmage z 2-0 v nizih zmagovalec dobi tri točke, poraženec 0, ob zmagi 2-1 zmagovalec dobi dve točki, poraženec nič. Če sta dva igralca ob koncu tekmovanja po točkah izenačena, odloča medsebojni dvoboj.

Za odigranje tekme, rezervacijo igrišča in žogice sta enakovredno odgovorna oba igralca oz. vsi štirje. Če bi bil kdorkoli večkrat neuspešen pri »nagovarjanju« istega igralca, naj to sporoči vodstvu lige. Če tekma do končnega roka ni odigrana, točk pač ne more biti.

Okvirni razpored tekem je postavljen in pričakujemo, da ga boste spoštovali v največji možni meri, ni nujno, da gre tako po vrsti kot je napisano, potrudite pa se, da bo liga tekla gladko in pošteno. Vsekakor je možnost za odigranje zaostalih srečanj tudi v juliju in avgustu, a treba je vedeti, da bo takrat zaradi poletnih dopustov težje uskladiti termine. Zadnji dan za odigranje srečanj je sobota, 8. september, nato pa se bo začela končnica prvenstva, ki se bo končala z velikimi finali v začetku oktobra.

Po odigranem srečanju so igralci dolžni vpisati rezultat v mapo v klubskih prostorih, vsi izidi pa bodo na voljo tudi na spletni strani kluba.

Veliko teniških užitkov vam želi vodstvo lige

D.I.T.