Get Adobe Flash player

Mali in veliki Mengeš po dramatični končnici remizirala

Igralci malega in velikega Mengša smo si predzadnjo septembrsko soboto že enaindvajsetič prekrižali loparje. Srečanje velja za enega izmed vrhuncev sezone in je zagotovo najprestižnejše tekmovanje v celi sezone z že precej dolgo tradicijo. Spopad med rivalskima predeloma Mengša, ki ju ločuje zgolj Grobeljska cesta in Trdinov trg do cerkve, je tudi letos postregel z zelo napetimi obračuni za prave teniške sladokusce.

Tenisači velikega Mengša smo bili v ekipo vpoklicani s strani selektorjev Igorja Maverja in Dušana Planinška. Male Mengšane pa je zbral selektor Jaka Kruljec. Vse skupaj se nas je zbralo 70 tekmovalcev, od tega 12 tekmovalk. Ženske pa so imele drugo leto zapored srečanje ločeno od moških. Začeli smo v zgodnjih jutranjih urah, tekme so bile zelo izenačene, tesen rezultat pa je napovedoval izredno izenačeno tekmo. Po treh krogih tekmovanja je bil rezultat 5:4 v korist velikega Mengša. V četrtem krogu pa so mali Mengšani uprizorili preobrat in dobili kar štiri od petih tekem  ter rezultat preobrnili na 8:6 v korist malih. Preobrat so uprizorili: dvojici Ocepek/Mušič in Zabret/Bergoč ter Tadej Starčič in Goran Hadžiagič v tekmah posameznikov. V naslednjem krogu so trenutni izid še nekoliko popravili in povedli za tri točke, Velike Mengšane sta nad vodo ohranila Sebastjan Žnidaršič in ultramaratonec Ladi Hribar. Sledilo je dramatično zadnje kolo, rezultat 11:8 v korist malega Mengša, kar je v praksi pomenilo, da morajo severnjaki osvojiti kar štiri od petih tekem, če želijo doseči neodločen rezultat. Selektorja velikega Mengša sta bila odločena: »Mamo jh«. Teniški poznavalci so napovedovali tesne boje v zadnjem kolu in imeli so prav. Začelo se je z gladko zmago Primoža Žnidarščiča, nadaljevalo pa se je vedno bolj tesno. Velikomengeški zmagi sta priborila še Rok Plevel in Bojan Jurišič, za mali Mengeš pa je zmagal najstarejši igralec turnirja Franc Kotnik. Za tem se je vsa teža dogodka preselila na igrišče številka 3, kjer sta se borila Boris Žnidaršič in Rajko Hribar. Napeta tekma je vodila v podaljšano igro, v kateri pa so vzplamteli navijači velikega Mengša, ki so ponovno pričarali pravo južnoameriško vzdušje. Podaljšano igro je dobil Žnidaršič in izid poravnal na 12:12. Veselje velikega Mengša je bilo neizmerno saj so uspeli remizirati že skoraj izgubljeno tekmo. Neodločen izid v praksi sicer pomeni, da gre točka in pokal velikim Mengšanom saj so igrali v vlogi branilca naslova. Zelo dobro so se borila tudi dekleta, kjer pa so bile z rezultatom 5:1 zelo suverene igralke malega Mengša, ki so prikazale zelo zavidljivo tehnično podkovanost. Skupni rezultat pri dekletih je tako poravnan na 1:1, pri moških pa so veliki Mengšani ponovno nekoliko znižali rezultat, in sicer na 12:9 v korist malih.

Ob koncu gre zahvala družini Mušič za postrežbo in žarmojstru Iztoku Maverju. Za nami je tako še eno vrhunsko srečanje, polno lepih in težkih tekem. Kljub temu, da gre za zelo rivalski obračun je vedno pospremljen z kopico veselega druženja in zabave vseh igralcev, ki se na igrišču družimo predvsem zaradi tega. Zagotovo bo naslednje leto prav tako napeto, zabavno in prijetno.

Tim Janežič