Get Adobe Flash player

 

      TK Mengeš in TK Komenda že tretje leto zapored na slovenski kulturni praznik organizirata ti. Prešernov turnir. Tekmovalo je 21 mengeških in komendskih parov. Tekom celega dneva je bilo odigranih veliko napetih obračunov, ki so se zaključili šele proti večeru.

     Tekmovalni sistem je temeljil na sedmih enakovrednih skupinah, katere so bile sestavljene iz treh parov. Iz vsake skupine sta dva najboljša para napredovala v osmino finala. Sledilo je klasično turnirsko razigravanje, vse do velikega finala. Vsi tekmovalci so pokazali dobro taktično podkovanost in visoko stopnjo motiviranosti in kondicijske pripravljenosti. V četrtfinale so se uvrstili trije mengeški pari, nadaljeval pa je zgolj eden, a ta zmagovalni. Gašper Hren in Brane Sočak sta pričela relativno rezervirano v skupinskem delu, kjer sta iztržila dve tesni zmagi. V izločilnih bojih pa sta stopnjevala jakost igre. Vrhunec sta dosegla v četrtfinalu, kjer sta pokazala vse svoje znanje in po težkem boju premagala nasprotnika. Dobre predstave sta nadaljevala v polfinalu in se uvrstila v veliki finale, kjer so se že začeli kazati prvi znaki utrujenosti na obeh straneh. Nekoliko več kondicije sta pokazala mengeška aduta in v finalu slavila z rezultatom 9:7. Na drugo in tretje mesto sta se zavihtela dva komendska para, ki sta prav tako pokazala veliko teniškega znanja. Drugo mesto sta zasedla par Jerry&Luka, katerima je zmanjkal zgolj kanček sreče do končnega zmagoslavja. Tretjo stopničko pa sta osvojila par Taco&Riki. Turnir je bil tako uspešen za oba kluba saj so Komendčani osvojili več medalj, Mengšani pa tisto najžlahtnejšo. Zato so imeli igralci obeh klubov dobre razloge za skupno proslavljanje  tega velikega uspeha.

      Tako smo uspešno izpeljali še en zimski turnir, kjer je bilo že moč zaznati stopnjevanje forme posameznih igralce. Treba je namreč upoštevati, da se priprave na Lošinju že nezadržno bližajo.

Tim Janežič                                                                                                            Mengeš, 18. 2. 2018