Get Adobe Flash player

Mengeš, 8. septembra 2018

Ko je organizator pred devetimi leti prišel na idejo o turnirju dedkov, si ni predstavljal, da bo ta turnir prišel do številke deset. V teh minulih letih se je zvrstilo okoli 35 igralcev, ki so ustrezali organizatorjevim kriterijem: biti dedek, da to kmalu postaneš ali bi po starosti dedek že lahko bil. Ta zadnji kriterij se je skozi pretečeno obdobje spreminjal, ker so dedki nalagali na svoja pleča vedno več let. Žal nekateri, ki bi želeli igrati, niso dosegli nobene od navedenih zahtev, zato jih je organizator z žalostjo moral zavrniti. Med njimi je bil tudi že preminuli teniški tovariš. Na vseh desetih turnirjih sta sodelovala samo dva: poskočni in šaljivi Janez Lopatič in Ivan Juretič. Do sedaj sta nas zapustila tudi dva igralca, ki sta igrala na tem turnirju: Branko Zakrajšek in starosta kluba, Franci Zabret.

Kot je zadnja leta že običajno, se nas je zbralo 16. Lepa, topla in sončna pozno jesenska sobota nas je pričakala na čudoviti lokaciji v parku v središču Mengša. Na lepo urejena igrišča TK Mengeš smo prišli dobrovoljni, pripravljeni na klepet in na ostre in zahtevne igre nestalnih dvojic. Pred igranjem je bil opravljen žreb in ponovitev pravil igranja. Brez ognjene vode pa seveda tudi ni šlo. Zapodili smo se na igrišča (svojim letom primerno urno) in po daljšem ogrevanju začeli z igranjem. Ker so bile v preteklosti nekatere pripombe o številu iger v nizu, jih je organizator tokrat upošteval in jih podaljšal za dve igri, na devet. Odigrali smo štiri kola in se pripravljali na peto. Odigrali smo že 36 iger. Vendar do petega kroga ni prišlo. Nenadoma je prišla vest, da je našega igralca in predsednika zapustila mama. Molče in tiho smo zapustili igrišča, poskusili pripravljeno jedačo in pijačo. Pred razglasitvijo rezultatov je Šimen v imenu organizatorja povzel, da je na to lepo soboto prišla tudi črna gospa s koso na rami. Z minuto molka smo počastili preminulo gospo. Življenje gre dalje, in tako tudi mora biti.

Letos je presenetljivo, a zasluženo zmagal Igor Maver. Večni osmoljenec na teh turnirjih, ker mu žreb ni bil naklonjen pri končnem vrsten redu, ko sta imela dva ali več igralcev enako število zmag in točk. Za navdušenega in zelo zavzetega preganjalca »kačarjev« lepa nagrada za vztrajnost. Na lepem in največjem pokalu, ki ga ima TK Mengeš, bo njegovo ime zapisano med dosedanje zmagovalce.

Strežni ekipi brunarice ob teniških igriščih pod vodstvom Uroša Bregarja, se organizator lepo zahvaljuje. Dobre jedi z žara in hitra postrežba. Le tako naprej!

Kako bo s tem turnirjem v prihodnje? Kdo to ve? Morda potrebuje kakšne izboljšave, ki so vedno dobrodošle.

Bregov Šimen