Get Adobe Flash player

   Že 22 let predstavlja srečanje med Malim in Velikim Mengšem enega od vrhuncev vsake teniške sezone. Srečanje je vedno organizirano v mesecu septembru, torej ob koncu poletne teniške sezone. Tedaj so dnevi že krajši, temperature nekoliko nižje, zagnanost tenisačev pa zato nič manjša. Vsak bi ob zaključku sezone rad postavil še tisto zadnjo piko na i. Tudi letos smo se v velikem številu zbrali v soboto, 15. 9..

   Zadnji dve leti so pokal varovali Veliki Mengšani, zato je bila odločnost Malih Mengšanov v letošnjem letu še večja. Dirigentsko palico Malih je po nekajletnem premoru ponovno prevzel Franci Rahne, nasprotni tabor pa je na igrišče popeljal dolgoletni strateg na klopi Velikih, Igor Maver. Razpored je napovedoval zelo težko tekmo, za tihe favorite pa naj bi po ocenah strokovnjakov veljali Mali Mengšani. Tudi pri dekletih se je obetala težka tekma. Po prvih dveh krogih so tesno, z rezultatom 5:4 vodili Mali. V zgodnjepopoldanskem času pa so tekmovalci z južnejših predelov Mengša počasi začeli pritiskati na plin. Zaskrbljenost na strani »severnajkov« je bila upravičena. Odpor sta zlomila predsednik Marjan Mušič in Stane Ocepek, ki sta v predzadnjem krogu priborila zmagovalno točko za Mali Mengeš. Tudi v zadnjih tekmah pritisk ni popuščal. Zadnjo točko je priboril Ivan Juretič in postavil končni izid na 13:8 v korist Malega Mengša. Tretje srečanje pa so v letošnji sezoni imela tudi dekleta, trenutni rezultat je bil izenačen na 1:1. Po tekmah posameznic so povedle s 3:0 in si s tem že zagotovile zmago. Igralke Velikega Mengša pa so z dvema zmagama izid popravile na 3:2. Skupni izid je tako 13:9 v korist Malih Mengšanov ter 2:1 v korist Malih Mengšank. Igor Maver je tako slovesno predal oba pokala v varstvo kapetanu Franciju Rahnetu ter napovedal popolnoma drugačen scenarij naslednje leto.

   Dan se je nadaljeval z veselim druženjem ob žar mojstrovinah Andreja in Tomaža, ki sta pripravila tudi jurčke klubskih gobarjev. Na koncu se je potrebno zahvaliti vseh organizatorjem turnirja za lepo izpeljan dogodek, žar mojstrom za dobro hrano ter seveda osebju naše brunarice (Uroš, Tinka, Luča, Branka) za zagotavljanje sredstev za gašenje žeje.

Tim Janežič                                                                                                                            Mengeš, 8. 10. 2018