Get Adobe Flash player

   S prihodom jeseni se postopoma zaključuje tudi letna teniška sezona. Dnevi postajajo krajši, vreme je vedno bolj hladno, tenisači TK Mengeš pa odigravamo še tiste zadnje tekme v klubskih tekmovanjih. Tekom sezone je bilo organizirano veliko različnih turnirjev, prijateljskih srečanj in podobnih dogodkov. Največje klubsko tekmovanje je interna liga, katera se odvija tekom celotne sezone, zaključi pa se z malimi in velikimi finali, ponavadi v začetku oktobra.

   V letošnji sezoni so se tekmovalci lahko pomerili kar v šestih različnih skupinah, in sicer: v treh ligah posameznikov (1. in 2. liga pri moških ter ženska liga) ter v treh ligah dvojic (1. in 2. liga moških dvojic ter liga mešanih dvojic). Skupno je nastopilo kar 80 igralcev in igralk, od tega se jih je v izločilne boje uvrstilo 37, od slednjih pa jih je kar 27 nastopilo v malih, oziroma velikih finalih. Redni del tekmovanja se je pričel že v mesecu maju, zaključil pa v drugem tednu meseca septembra, sledila je še končnica. Tekmovanje pa se je zaključilo na ti. zaključnem turnirju, na katerem se je poleg zaključnih ligaških tekem odigral tudi šampanjec turnir dvojic. Na slednjem so sodelovali vsi člani kluba, kateri se niso uvrstili v mala oziroma velika finala ali pa se lige niso udeležili. Prvo mesto na šampanjec turnirju sta zasedla Maja Hurwits in Izidor Grošelj, druga sta bila Franci Rahne in Jure Šinkovec na tretji stopnički pa sta stala Primož Slapar in Sebastjan Žnidaršič.

   V kategoriji mešanih dvojic je nastopilo 8 parov, združenih v eno tekmovalno skupino. Tretje mesto sta zasedla Liza in Marjan Mušič. Dramatična tekma pa se je odvila v velikem finalu, kjer sta v podaljšani igri tretjega seta po dveh urah in pol, z rezultatom 6:3, 4:6, 7:6 slavila Simona Dolinar in Domen Dolinar. V tesnem obračunu sta premagala Olgo Avsenik in Andreja Peterlina, ki sta zasedla drugo stopničko. V 2. ligi dvojic so bili igralci razporejeni v tri enakovredne skupine. Vsaka skupina je vsebovala šest parov, najboljših osem pa se je uvrstilo v končnico. Tretje mesto sta po napeti tekmi v tretjem setu osvojila Bojan Mirič in Luka Tominc. V finalnem obračunu pa sta Jože Skok in Tadej Starčič z rezultatom 7:6 in 6:1 premagala Andreja Peterlina in Uroša Bregarja. Novost v letošnji sezoni pa je bila prva liga dvojic, v kateri je nastopilo devet nekoliko močnejših parov. Treba je poudariti, da so igralci novost zelo pozdravili in se bo le ta zagotovo obdržala tudi v naslednjih sezonah. Tretje mesto sta v tej kategoriji zasedla Andrej Peterlin in Tadej Starčič. Finalni obračun sta po vrhunski predstavi z rezultatom 6:4 in 7:5 dobila Boštjan Jerman in Alen Vrhovnik, v finalu sta premagala Uroša Bregarja in Tadeja Smoleta.

Tudi v liga posameznikov in posameznic je bilo prikazanih veliko lepih tekem. Ženske tekmovalke so bile organizirane znotraj enotne skupine, v kateri je bilo devet tekmovalk. V izločilne boje so se uvrstile štiri najboljše. Tako je tretje mesto osvojila Metoda Plevel, v finalu pa sta se pomerili Olga Avsenik in Liza Mušič. Liza Mušič, »Mengeška Serena« je bila tudi tokrat zelo suverena in z rezultatom 6:1 in 6:1 osvojila prvo mesto. V 2. Ligi moških posameznikov so bili igralci razporejeni v tri enakovredne skupine s po sedmimi igralci, od teh pa se jih je najboljših osem uvrstilo v končnico. V tekmi za tretje mesto je slavil Bojan Jurišič, v finalu pa sta se pomerila Darko Karapetrovič in Simon Bergoč. Finalni obračun je bil zelo napet in dolg, v tretjem setu pa je bil boljši Simon Bergoč. Tudi v prvi ligi posameznikov so potekali težki boji. Igralci so bili razporejeni v dve enakovredni skupini z desetimi igralci, od koder se je osem najboljših uvrstilo v četrtfinalne boje. V tekmi za tretje mesto je zmagal Tim Janežič, finale pa je bilo tudi v tej kategoriji precej napeto. Pomerila sta se Goran Hadžiagič in Andrej Peterlin. Tudi ta tekma se je zaključila v tretjem setu, v katerem je 4:6, 6:3 in 6:3 slavil najtrofejnejši igralec sezone, Andrej Peterlin. Slednjega z gotovostjo lahko označimo kot igralca sezone, domov je namreč odnesel kar štiri pokale, torej pokale vseh kategorij v katerih lahko moški nastopi, hkrati pa je postal tudi prvi, ki je v ti. novejši izvedbi lige ubranil naslov prvaka v 1. ligi moških posameznikov.

   Po kocu tekmovanja je sledila še slavnostna podelitev. Nagrade je podelil predsednik kluba, Marjan Mušič skupaj z vodstvo letošnje lige (Dule Planinšek, Izidor Grošelj in Tim Janežič). Sledilo je prijetno druženje ob dobrotah z žara. Tako je še ena sezona dočakala svoj zaključek, seveda pa tenisači pozimi ne spimo, tako nas še v letošnjem koledarskem letu čaka nekaj dogodkov v Harmoniji. Začeli pa smo tudi že s pripravami na Lošinj 2019, akontacijo lahko vsi zainteresirani vplačate v brunarici. Tako ob koncu letošnje sezone vsem tenisačem TK Mengeš čestitamo za uspešno sezono 2018 in želimo, da bi bila sezona 2019 še bolj uspešna.

Tim Janežič                                                                                                                          Mengeš, 15. 10. 2018