Get Adobe Flash player

 

Vzporedno in v zakulisju glavnega dogodka začetka sezone, 9. teniških priprav TK Mengeš v Biogradu na Moru, smo se tokrat že četrtič zbrali stari in tudi novi udeleženci tega mokrega dogodka, da se spomnimo na naša preminula teniška prijatelja Tomaža Janežiča in Vinka Cotmana, ki sta začela ali se nato tudi udeleževala vsakoletnega zgodnje spomladanskega slanega plavanja.

Tokrat smo bili tako velika skupina kot je do sedaj še ni bilo. Deset plavalcev (Tim Janežič, Ivan Juretič, Stane Ocepek - Suhec, Albin Reven, Tomaž Magerl – Štajerec, Branko Sočak, novinci Franc Rahne, Alen Vrhovnik in Boris Žnidaršič) in le nekaj manj spodbujevalcev in navijačev (Igor, Sebo, ), ki so bodrili vročekrvne, da so odšli v »vroče« morje in se pred tem niso premislili in pobegnili v zavetje terase pod bori pred teniškimi igrišči. Torek 9. aprila 2019 nas je Sonce nagradilo s svojimi žarki potem, ko je v nedeljo in ponedeljek dopoldan prevladoval dež. Po ustaljenem protokolu smo poslušali nekaj uvodnih besed o tem dogodku, kakšen namen je tega plavanja, sledila je minuta molka v počastitev na preminula tovariša, se pri tem spomnili tudi na ostale naše preminule teniške tovariše (Branko, Franci …), popili krajši ali daljši srk ognjene vode za korajžo, postopka ogrevanja in hop v morje. Tako toplega morja do sedaj še nismo občutili, čeprav novinci niso imeli takšnega mnenja. Stari mački pa so kar ostali v vodi in niso hiteli iz nje. Sreča, da letos ni bilo med nami našega občasnega udeleženca, znanega Mroža, saj bi verjetno zaplaval proti Italiji. Kar v plavalni opremi smo oblikovali krog na terasi pred teniškimi igrišči ter popili šilce travarice, ki ga tradicionalno prispeva Branko Sočak. Ves dogodek je vestno spremljal s svojim profesionalnim fotoaparatom Marko Faletič, ki se mu vsi udeleženci iskreno zahvaljujemo.

Naslednje leto, ko bo jubilejno 5. spominsko plavanje, se zopet ohladimo v morju, smo se zmenili. Mogoče to ne bo več na Hrvaškem. Staremu pobudniku in organizatorju bodo v prihodnjih letih šteti dnevi, saj je čas, da vajeti po lepi številki 5 prevzamejo nove in mlajše moči.

 

Bregov Šimen

Mengeš, 21. aprila 2019

ef7570ab355c16a299cd39dae89067c22656cc0c4485e60220e9c99e6828a9d0