Get Adobe Flash player

 

   Vsak športnik ima svoje priljubljeno tekmovanje. Prizorišče, ki mu je še posebej pri srcu. Prizorišče, kjer je žel svoje največje uspehe, kjer se zares počuti kot doma, kjer znova in znova prikazuje svoje najboljše predstave. Za tenisače TK Mengeš, bi lahko trdili, da so teniške priprave, ki se tradicionalno organizirajo pred samim začetkom sezone, prav ta dogodek. Dogodek, katerega vsi željno pričakujemo dobršen del jeseni, celo dolgo zimo, nekateri pa kar celo leto.

   Zaradi obnovitvenih del hotelov na Lošinju, smo se v organizacijskem odboru odločili, da v letošnjem letu ponovno odidemo v Biograd na Moru, kjer smo se mudili že v letu 2014. Uvertura v same priprave se tradicionalno začne že v ponedeljek pred odhodom, in sicer z žrebom skupin, v Harmoniji. Na letošnjem žrebu smo se s pomočjo fotografskih arhivov spomnili tudi preteklih priprav. Ugotovili smo, da smo skupaj že zares veliko doživeli, saj se dogodek organizira že kar devet let. Žreb je 32 igralcev razdelil v štiri tekmovalne skupine, razdeljene na 8 jakostnih kategorij. Skupine so bile tokrat opredeljene po barvi, in sicer rdeča, modra, zelena in bela.

V soboto nas je onkraj Velebita, v zgodnjih jutranjih urah, sprejelo toplo sonce, nebo brez oblačka pa je napovedovalo prelep začetek devetih priprav. Skrbela pa nas je predvsem vremenska napoved, ki ni bila preveč obetavna, zato smo se odločili, da že prvi dan tekmovalni program nekoliko razširimo. Poleg predvidenih dvojic, smo v program uvrstili še tekme posameznikov, ki so bile sicer predvidene v torek. Prvi tekmovalni dan je tako vrhunsko uspel. Zvečer je sledilo še prijetno druženje, ob spremljavi melodij z našega novega zvočnika.

Vremenske napovedi, ki so napovedovale poslabšanje vremena, pa so se žal izkazale za točne. Naslednje jutro nas je, prvič v zgodovini priprav, namesto sonca pozdravil velik deževen oblak. Nedeljske tekme smo bili tako primorani odpovedati, vse upe pa smo polagali v Fortuno ter njeno naklonjenost v ponedeljek in torek. Na žalost pa je bilo vreme v ponedeljek še slabše, tako so tudi ponedeljkove tekme odpadle. Seveda pa vreme ni moglo pokvariti razpoloženja med udeleženci. Tudi v slabem vremenu se da, v dobri družbi, marsikaj početi. Mnogi so se sproščali v savni, bazenu ter na masažah, spet drugi ob maratonskih partijah taroka. Nekateri so se odločali za sprehode in ogled mesta z okolico, drugi so prednost dali počitku in zabavanju v dobri družbi v hotelskem kompleksu. Organizacijski odbor pa se je po zahtevnem premisleku odločil, da tekme posameznikov odpove, torkov program pa je dobil kar po dve tekmi dvojic, tako je bilo tekmovanje vsaj deloma izpeljano.

V torek pa se nam je sreča vsaj nekoliko nasmehnila, že dopoldne je posijalo sonce na razmočena igrišča, jih dodobra osušilo in omogočilo zagnanim tenisačem tako želenih nastopov. Tekmovanje je, zaradi strahu pred poslabšanjem vremena, potekalo hitro in brez zapletov. Popoldne pa nam je ostalo še nekaj časa za vsakoletni skok v morje. Gre namreč za tradicionalno plavanje v spomin na preminula teniška prijatelja, katerega vsakoletno organizira Ivan Juretič. Letos se nas je tega podviga udeležilo kar deset plavalcev.

V poznopopoldanskih urah pa je sledilo še zgolj sklepno dejanje letošnjih priprav, in sicer podelitev nagrad s srečelovom. Srečelov je, s pomočjo sponzorjev, pripravil izkušeni lovec na srečo, Igor Maver. Najprej smo podelili nagrade za najboljše dvojice, za tem pa še dve nagradi za »Mr. Simpatikus«, gre za zelo prestižno nagrado, in sicer za najbolj simpatična igralca po izbiri tekmovalcev. Opisano nagrado sta prejela Igor Maver in Stane Ocepek, slednji je poudaril, da je nagrade zelo vesel, še bolj kot nagrade pa je vesel lepega rezultata, ki ga je zadnji dan zabeležil, njegov veliki prijatelj, Jože Skok. Vrhunec zaključnega večera je predstavljala razglasitev zmagovalne skupine in podelitev prehodnega pokala. Zmagovalna skupina je postala skupina rdečih, v zasedbi: Luka Jakopin, Gregor Vuga, Tomaž Magerl, Igor Tomazin, Albin Reven, Tomaž Zabret, Franc Rahne in Jože Skok.

V skladu z dominacijo rdečih so bile večinoma rdeče pobarvane tudi najboljše dvojice:

1. in 2. lajšta Luka Jakopin / Gregor Vuga

3. in 4. lajšta Tomaž Magerl / Igor Tomazin

5. in 6. lajšta Sebastjan Žnidaršič / Aleš Vuga

7. in 8. lajšta Franc Rahne / Jože Skok

   Zaključni večer smo sklenili z veselim druženjem in ubranim prepevanjem pod krošnjami zelenih borov. Naslednje leto nas čakajo že jubilejne, desete priprave. Kam nas bo tedaj zanesla pot pa je še velika uganka. Po zaključnem večeru smo večkrat zapeli znano pesem Tomaža Domicelja, v kateri si avtor želi na znani otok v karibskem morju. Tudi tenisači TK Mengeš si želimo marsikaj, kam pa se bomo odpravili prihodnjo pomlad, bo znano prav kmalu, če ne prej, zagotovo jeseni. Nekaj pa je gotovo, kamorkoli bomo odšli se bomo zagotovo imeli lepo, saj nam naše dobre volje ne določa lokacija temveč vrhunska družba ter ljubezen do tenisa.

Tim Janežič                                                                                                Mengeš, 24. 4. 2019