Get Adobe Flash player

   Klubski turnir posamezno je v preteklosti veljal kot eden izmed najbolj prestižnih turnirjem v celi sezoni. V zadnjih sezonah pa je zanimanje zanj močno upadlo, tako da v pretekli sezoni sploh ni bil organiziran. V letošnji sezoni smo se ponovno odločili, da ga organiziramo, sovpada pa naj z občinskim praznikom. Tako je bil turnir izveden v soboto, 1. junija, le nekaj dni po rojstnem dnevu Janeza Trdine, našega literata in sokrajana.

   Glede na slabe statistike iz preteklih sezon, ko je bilo na tovrstnih turnirjih udeležbe le malo, smo tudi tokrat skeptično čakali prve prijave. V mesecu maju nam je močno nagajalo tudi vreme, kar je predstavljalo še dodatno oteževalno okoliščino. Pa vendar, na turnir se je prijavilo kar 35 igralcev in igralk. Zaradi velikega števila smo bili primorani moške posameznike razdeliti v dva kakovostna bobna, in sicer v skupino A in B, ženske pa so igrale v enotni skupini. V moški kategoriji A je nastopilo 14 igralcev, v kategoriji B 16 igralcev, pri ženskah pa 5 igralk. Tekmovanje je potekalo po ti. dvokrožnem sistemu, kar v praksi pomeni, da mora posameznik izgubiti dve tekmi, da tekmovanje zaključi. Navkljub temu, da smo oblikovali dve manjši skupini, smo prvo kolo tekmovanja organizirali že v petek zvečer, ideja se je izkazala kot zelo pametna. Posamezne tekme so se igrale do devet dobljenih gemov.

Pri ženskah je tekmovanje potekalo hitro, saj je bilo število udeleženk manjše, vseeno pa so dekleta prikazale izvrstne predstave. V finalu je z rezultatom 9:7 zmagala Tatjana Jagarinec, drugo mesto je zasedla Bojana Planinšek, tretje pa Simona Cirman Dolinar.

V moški kategoriji B je bilo tekmovanje zelo dolgo, ter predvsem za najboljše, tudi zelo naporno. Veliko vlogo pri končnih rezultatih je imela tako kondicija. Tretje mesto je zasedel Simon Bergoč, drugo mesto je, po sedmih odigranih tekmah in porazu v velikem finalu, zasedel najmlajši udeleženec turnirja, Nejc Peterlin. Na najvišjo stopničko pa je z rezultatom 9:4 stopil Darko Karapetrovič.

Če je bilo tekmovanje v B kategoriji dolgo je bilo tekmovanje v A kategoriji zagotovo ultramaratonsko. V tej kategoriji se je tekmovanje začelo v petek zvečer, končalo pa v soboto ob 21:30 pod reflektorji. Tako je bila podelitev organizirana kar med polčasom finala lige prvakov. Zelo močna konkurenca je napovedovala izjemne tekme, nivo tekmovanja pa se je dvigoval iz kola v kolo. Tretje mesto je osvojil Nejc Skok, ki je tekmovanje že začel z maratonskim nastopom v petek zvečer. V finalu pa sta se utrujena finalista dogovorila, da bosta odigrala le set do 6 in ne do 9 dobljenih gemov. Tako je drugo mesto, po težkem tekmovanju in šestih odigranih tekmah, zasedel Uroš Bregar. Zmago v finalu pa je z rezultatom 6:3 zabeležil Domen Dolinar ter slovesno stopil na najvišjo stopničko podiuma pod lipo.

   Turnir smo sklenili z navdušenim navijanjem ob spremljanju finala lige prvakov ter veselim nazdravljanjem zmagovalcem. Veselilo nas je predvsem dejstvo, da je turnir vrhunsko uspel, kar je bilo razvidno tudi iz zadovoljstva udeležencev. Edini smo si bili, da bomo turnir v prihajajočih sezonah zagotovo redno organizirali.

Tim Janežič                                                                                                                             Mengeš, 21. 6. 2019