Get Adobe Flash player

   Zadnjo avgustovsko soboto smo tenisači TK Mengeš uradno začeli jesenski del sezone. Odločili smo se, da organiziramo turnir dvojic, edini pa smo si bili tudi o organizaciji nečesa novega, preprosto nečesa, kar ni klasičen šampanjec turnir dvojic. Tako smo se odločili, sicer nekoliko skeptično, da organiziramo turnir dvojic 90+, prvič v Mengšu.

   Turnir dvojic 90+ pomeni, da se nanj lahko prijavijo zgolj pari, katerih skupna starost obeh igralcev presega 90 let. Tovrstnih dvojic se je prijavilo 11, kar pomeni 22 igralcev. Žreb je pare, med katerimi je bilo pet nosilcev, razporedil v tekmovalni sistem. Poraženci prvih tekem so tekmovanje nadaljevali v tolažilni skupini, zmagovalci pa so se pomerili v nadaljnjem razigravanju. V tolažilni skupini sta v finalu največ zagnanosti in borbenosti prikazala Igor Maver in Gregor Vuga. Polfinalne tekme so dale prve finaliste v zgodnjepopoldanskih urah. Polfinalisti so prikazali odlične predstave, zato je publika od finalnega obračuna veliko pričakovala. V finalu sta se pomerili dvojici Andrej Peterlin / Ljubo Mirič in Uroš Bregar / Jože Skok. Stavnice so se malenkost nagibale v prid prvega para, teniški strokovnjaki pa so opozarjali, da sta Skok in Bregar klasična turnirska igralca in zato precej nevarna za končno zmago. Finale se je igralo na dva dobljena niza, na presenečenje mnogih pa sta suvereno slavila Jože Skok in Uroš Bregar. Veselje zmagovalcev, predvsem starejšega v paru, je bilo nepopisno. Drugi del dneva smo nadaljevali s turnirjem v odbojki v bazenu, na katerega se je prijavilo pet ekip s po tremi igralci. V tem tekmovanju sta poraženca v teniškem finalu Ljubo Mirič in Andrej Peterlin, odločena da ublažita teniški poraz, na pomoč poklicala še Igorja Maverja. Skupaj so suvereno premagali vse konkurente.

   Nadaljevanje dneva je minil ob prijetnem druženju in specialitetah z žara. Igralci so bili z turnirjem zelo zadovoljni, zato se organizatorji nagibamo k odločitvi, da bi turnir dvojic 90+ v prihajajočih sezonah tradicionalno uvrstili med jesenske dogodke teniškega koledarja.

Tim Janežič                                                                                                      5. 9. 2019