Get Adobe Flash player

   Ko se letni del teniškega leta počasi končuje, ko se vreme počasi ohlaja in lipe z mengeškega športnega parka odvržejo prve liste na teniška igrišča, tedaj se v TK Mengeš pravi boji šele dobro začenjajo. Večina igralcev igra najpomembnejše tekme sezone v končnicah internih klubskih lig, prav vsi pa trenirajo za najpomembnejše srečanje sezone, pravi športni spektakel med Malim in Velikim Mengšem.

   Srečanje se je letos začelo v soboto 14. 9, ko je vodja tekmovanja Leo Jerič ob deveti uri zjutraj prebral pravila tekmovanja ter pozdravil obe ekipi. Ekipo Malega Mengša, sicer letos številčno nekoliko okrnjeno, sta zbrala kapetan Filip Vrhovnik ter njegova desna roka Franci Rahne. Velike Mengšane pa je na igrišče popeljal dolgoletni strateg in maskota Velikega Mengša Igor Maver. Za tihe favorite so tokrat, predvsem zaradi stiske z igralci pri Malem Mengšu, veljali veliki. Prvi tekmovalci so se na igrišča podali malo po deveti uri, ostali igralci pa so se odpravili na malico ter pričeli z navijanjem za svoje favorite. Navkljub vsem napovedim pa so mali v prvi polovici dneva vršili silovit odpor ter dobršen del tekmovanja ostajali v rahlem vodstvu. Kalkulacije so se zaradi napetih obračunov ter tudi nekaj presenečenj vseskozi spreminjale. Ob koncu so se na igrišči 4 in 3 odpravili še zadnji igralci. Rezultat je bil 10:9, v korist Velikega Mengša, kar je v praksi pomenilo, da veliki za skupno zmago potrebujejo eno točko, mali pa obe. Na igrišču 3 sta Dennis Hurwits in Tomaž Zabret premagala kapetana Igorja Maverja in Marjana Resnika ter rezultat poravnala na 10:10. Vse oči so bile tako uprte v centralno igrišče in najmlajšega udeleženca tekmovanja, iz vrst Velikega Mengša Nejca Peterlina, na eni ter Darka Karapetroviča, na drugi strani. Izenačenje po prvih dveh setih je vodilo v tretjega in s tem v podaljšano igro, kjer pa je Nejc Peterlin pokazal vse svoje znanje in psihološko pripravljenost ter priboril veliko zmago za Veliki Mengeš. Veselje ob igrišču med Velikimi Mengšani je bilo nepopisno.

Tudi na letošnjem srečanju pa so nastopila dekleta, katerih je bilo letos nekoliko manj. Nastopile so po tri predstavnice iz vsake ekipe. Z rezultatom 2:1 so letos slavile predstavnice Malega Mengša ter tako skupni izid povišale na 3:1 v korist Malih Mengšank.

Na podelitvi je kapetan Igor Maver slovesno vzdignil prehodni pokal ter napovedal, da bo ta ostal v severnih predelih Mengša vsaj še nekaj let. Skupni rezultat je sedaj 13:10 v korist Malega Mengša, oba kapetana pa sta za naslednje leto napovedala spremembo rezultata v korist svoje ekipe.

Ob koncu se zahvaljujemo vsem, ki so doprinesli svoj del k še eni vrhunski izvedbi tega tradicionalnega srečanja: vodji tekmovanja Leu Jeriču, obema kapetanoma in pomočnikom, oskrbniku Urošu za lepo postrežbo idr. Posebna zahvala pa gre še vsem našim donatorjem, ki so s svojo podporo omogočili kvalitetnejšo izvedbo dogodka.

   Tradicionalno srečanje med Malim in Velikim Mengšem vsakoletno ponudi z zares zanimivimi tekmami, zdravo športno rivalstvo med obema ekipama pa z neverjetnim vzdušjem. Verjamemo, da bo tudi naslednje leto tako. Tu pa se naša letna dejavnost še ne končuje, v teh dneh se namreč končuje interna klubska liga, v kateri igralci igrajo še zadnje dvoboje pred finalnimi obračuni, ki bodo odigrani na zaključku petega oktobra.

Tim Janežič                                                                                                Mengeš, 27. 9. 2019