Get Adobe Flash player

Mengeš, 30. maja 2020

Dedki TK Mengeš smo se zadnjo soboto v maju zopet zbrali v Športnem parku, da odigramo med seboj teniški turnir. Letos smo bili točni kakor doslej še ni zgodilo. Še tisti, ki se je opravičil, da bo malo zamudil, je prišel pol ure prej kakor je najavil.

Po nekaj obnovitvah pravil tega turnirja, tudi obveznega fotografiranja udeležencev, smo začeli skoraj tri urno neprekinjeno igranje. Kot že tolikokrat do sedaj se nas je zbralo 16 igralcev, med nami je bil tudi novinec. Vzpodbujat nas je prišel še igralec iz prejšnjih turnirjev, ki zaradi poškodbe tokrat ni igral. Ob 9.30 h smo zasedli štiri teniška igrišča, tako da so ostali člani kluba lahko igrali na enem prostem igrišču. Po ogrevanju smo odigrali 5 kol. Le enkrat samkrat je nastal manjši nesporazum glede žogice ali je prijela stransko linijo ali ne, a se je hitro vse pomirilo. To kaže na to, da smo kljub prisotnim letom, še vedno tekmovalni in ne igramo samo tako zaradi lepšega. 2o minut po poldnevu smo zaključili igranje. Pričakala nas je topla enolončnica, ki nam jo je pripravil kuhar Tomaž. Po razglasitvi rezultatov nam je še pekel na žaru. Izgubljeno energijo smo hitro nadoknadili. Tudi Tinka in Luča sta pri tem pomagali, da žeja ni bila preveč izrazita.

Letos smo zaploskali zmagovalcu, ki je po dolgem času postal Boris Žnidaršič. Popolnoma zasluženo in pošteno. Vemo, da je hendikepiran, vendar trmast in zelo tekmovalen. Do naslednjega leta bo prehodni pokal v njegovi lasti. Pokal sta mu izročila lanski zmagovalec in predsednik kluba Tim Janežič. Pokal bo sedaj krasila ploščica tudi z njegovim imenom. Drugo mesto je zasedel lanski zmagovalec Marjan Resnik – Lendl, tretje mesto pa po daljši odsotnosti s tega turnirja, Iztok Mahorič. Vsi so prejeli zaslužene nagrade. Organizator se je spomnil tudi na najstarejšega udeleženca Ivana Šela – Kontre in »rookia« Izidorja Grošlja - Izija, ki sta prejela manjšo stekleničko ognjene vode.

Naslednje leto se zopet dobimo na tem turnirju, če bomo le še pri močeh, ki jih po do sedaj videno ne manjka.

Bregov Šimen