Get Adobe Flash player

   Začetek teniške sezone 2020 je, v primerjavi s preteklimi sezonami, potekal nekoliko drugače. Bitka z epidemijo Covid-19 je močno spremenila tudi vsakoletni ritem TK Mengeš, ki je sezono sicer začel ob koncu meseca aprila, kot je bilo v navadi v preteklih sezonah, a pod nekoliko spremenjenimi pogoji. Spremenil se je tudi letni plan aktivnosti, saj so bili vsi dogodki do nadaljnjega odpovedani. Na našo veliko srečo pa je hitro izboljševanje stanja omogočilo prižig zelene luči tudi za nekoliko bolj množične dogodke na prostem ter tako omogočilo pogoje za izvedbo prvega letošnjega turnirja. Otvoritveni turnir smo tako izvedli v soboto 23. maja.

   Kar 40 igralcev in igralk se je prijavilo na letošnji otvoritveni turnir. Željni dobre družbe in prvih turnirskih tekem, smo se zbrali v zgodnjih jutranjih urah pred klubsko brunarico ter opravili žreb parov. Tekmovanje smo izpeljali v treh krogih, v katerih smo pare sproti žrebali. Tekmovanje je potekalo tekoče in brez zapletov ter predvsem brez poškodb, kar, po dolgi tekmovalni abstinenci, predstavlja ključen podatek. Ker igrišča TK Mengeš prenesejo le 20 igralcev na enkrat, je vseskozi polovica igralcev močno navijala ob ograji, druga polovica pa prikazovala vrhunske predstave na igriščih. Dodatno energijo smo sproti pridobivali s pomočjo odličnega bograča in dobrot z žara. Iz rednega dela tekmovanja se je v končnico uvrstilo 16 najboljših igralcev, kateri so bili v nadaljevanju ponovno deležni žrebanja četrtfinalnih parov, od tedaj pa so bili pari fiksni. Tekme so postajale daljše in vedno bolj napete, občinstvo vedno bolj razigrano, vzdušje ob igrišču pa se je še bolj razživelo. Zametki profesionalizma pri vseh štirih finalistih so obetali vrhunsko tekmo, pričakovanja pa so se izkazala za upravičena. A začnimo s tretjim mestom. Zasedla ga je mešana dvojica izpod šmarnogorskih in rašiških gozdov, ki sta jo sestavljala Gašper Hren in Olga Avsenik. Kot je bilo že rečeno, smo bili v finalu priča vrhunski predstavi teniških virtuozov, v kateri pa sta nekoliko nižjo stopničko zasedla Filip Bator in Primož Slapar. Na najvišjo pa sta se povzpela najhitrejši igralec v TK Mengeš Damjan Grašič in poznavalec švicarskega tenisa David Majcen. Sledile so čestitke najvišje uvrščenim, izjave za javnost, podelitev nagrad in ostali ceremonial.

   Tako se je prvi letošnji turnir počasi končal. Nekateri so višek energije sproščali še v poznopopoldanskih ekshibicijskih tekmah, nekateri celo z lesnimi loparji, kot da bi vedeli, da nas v jesenskem delu sezone čaka t.i. Beli turnir z lesenimi loparji. Spet drugi pa so preostanek dneva preživeli pod lipo ob prijetnih pogovorih in ob pričakovanju novih zmag na prihajajočih dogodkih, katerih letos planiramo še veliko.

Tim Janežič