Get Adobe Flash player

Mengeš, 6. junija 2020

Prvo junijsko soboto v letu 2020 smo se že štirinajstič zaporedoma v tenisu pomerili »Mengšani in NeMengšani« Teniškega kluba Mengeš. NeMengšani so bili odločeni, da zbir tekem končno začnejo obračati v svojo korist. Dosedanji rezultat je krepko na strani Mengšanov, 10 : 3. V ta namen je vajeti zopet prevzel stari kapetan, ki se je med zadnjima dvobojema potikal nekje po svetu.

Megleno sobotno jutro je privabilo veliko igralcev k brunarici pred našimi teniškimi igrišči, ki jih letos ureja Dule. (Do sedaj zelo kakovostno in ni videti razloga, da temu tudi v bodoče ne bi bilo tako.) Že zgodaj zjutraj je bil na igriščih in jih pripravil po deževju, ki je v petek dodobra namočilo prizorišče dvoboja. Skupno 53 igralcev in šest deklet se je zbralo pred brunarico. Predsednik Tim Janežič je po fotografiranju obeh ekip na osrednjem igrišču povzel nekaj pravil igranja. Z majhno zamudo po urniku, ki je predvideval prve tekme ob 9. uri, se je začelo prvih pet dvobojev. Že se je videla taktika NeMengšanov: takoj na začetku neizprosen in zagrizen boj proti svojim prijateljem iz nasprotnega tabora in jim pognati strah v kosti. Uspelo jim je. Rezultat je bil 4 : 1 v njihovo korist. Gledalci so v tem nizu iger videli zares »krasotico« današnjega srečanja. Odigrala sta jo Marko Lopatič in Damjan Grašič. En udarec lepši od drugega. Za svojo igro in pošten odnos sta privabljala nemalo odobravanja, čestitk in veliko aplavza. Bravo, fanta! Naslednje leto se ne pozabita odzvati povabilu kapetanov ekip! Naslednjih pet dvobojev je prinesel skupni rezultat 7 : 3 za NeMengšane. Njihovemu kapetanu je po tiho in močno igralo srce in ga navdajalo s ponosom. Tretji niz petih iger je na veliki razpredelnici, ki je krasila severno stran brunarice, kazal rezultat 10 : 5. Le še tri zmage v preostalih desetih igrah in zmaga bo naša, si je mislil in upal na uspeh kapetan NeMengšanov. Pa so se mu načrti, taktike in izkušnje, ki si jih je pridobil v življenju, izjalovili. Mengšani so angažirali svojo trmo in niso hoteli prepustiti primat v klubu »nekim prišlekom«. Izgubili so le dva dvoboja in zmagali s 13 : 12. Tesno, pa vendarle. Povsem pošteno in zasluženo. Igor Tomazin – Ičo je prejel velik prehodni pokal, ki mu ga je izročil predsednik Tim z odobravanjem svoje ekipe, a tudi člani nasprotnikov so mu zaploskali. Čestital mu je tudi kapetan NeMengšanov in mu za naslednje leto obljubil trd, neizprosen, ogorčen, predvsem pa športen in pošten boj. Ičo je visoko dvignil pokal in videlo se mu je, kako mu ponos in zadovoljstvo izžarevata iz zagorelega obraza. Prvič je imel funkcijo vodje ekipe in za nameček tudi zmagal.

Sedaj je rezultat dvoboja 11 : 3 za Mengšane, NeMengšani pa imajo do naslednjega dvoboja dovolj časa, da premislijo in skujejo zmagovito taktiko, kako naslednje leto začeti preobrat in v naslednjem desetletju rezultatsko dohiteti Mengšane. Ena od njihovih bistvenih nalog je predvsem ta, da se odločijo, ali ima dosedanji kapetan še njihovo zaupanje.

Predsednik kluba Tim Janežič, vodja tekmovanja Dušan Planinšek in oba kapetana, Igor Tomazin - Ičo in Ivan Juretič, so se potrudili pri organizaciji in izvedbi. Tudi ekipa iz brunarice je vestno in hitro izpolnjevala razne želje in potrebe tekmovalcev. Če so bile kakšne pomanjkljivosti, naj jim igralci preveč ne zamerijo. Naslednje leto pa zopet na tekmo za primat v Teniškem klubu Mengeš.

Bregov Šimen