Get Adobe Flash player

   Tradicionalni klubski turnir posamezno v TK Mengeš vsakoletno prirejamo konec meseca maja ali v začetku junija, z njim tudi počastimo občinski praznik in se s tem spomnimo na našega sokrajana in literata, Janeza Trdino. V letošnjem letu smo dogodek organizirali 5. junija, udeležilo pa se ga je 21 igralk in igralcev.

   Tudi letos smo udeležence razporedili v tri kategorije. Moški so bili razdeljeni v A in B skupino, ženske pa so tekmovale v eni skupini. S tekmovanjem smo pričeli ob devetih zjutraj, ko je bilo ozračje še precej sveže, temperature pa so za tem, v razmerju s tekmovalno vročico, prijetno naraščale, kar nam je, po deževnem in hladnem maju, zelo prijalo. Med dekleti je tretje mesto zasedla naša najtrofejnejša igralka, Liza Mušič, ki je morala premoč priznati drugouvrščeni, Nataši Falenti. Na najvišjo stopničko pa je zmagoslavno stopila Olga Avsenik. V moški B kategoriji je nastopilo 8 igralcev, ki so tako svojo pot do zmage začeli v četrtfinalu. Najnižjo stopničko je zasedel hitronogi Nejc Duščak, ki je mesto predse spustil še enega hitronogega igralca, Tima Primožiča. Na najvišjo stopničko pa je stopil prav tako hitronogi, izkušeni in tehnično dovršeni, Marko Faletič. V moški A kategoriji je bilo 10 igralcev med katerimi pa se je znašlo kar nekaj mladih in perspektivnih tenisačev, ki so s svojim tehničnim znanjem in kondicijsko pripravljenostjo zbujali strah pri nekoliko starejših, a zato toliko bolj izkušenih, tekmovalcih. Na tretjo stopničko je stopil lanskoletni prvi igralec klubske prve lige, Jaka Peterlin. Mesto višje je uspešen dan zaključil Tim Janežič, ki je moral v finalu priznati premoč zgolj trinajstletnemu Maticu Surli, ki je na osnovi kakovostne tehnične podkovanosti premagal več eminentnih imen mengeškega tenisa, med njimi šefa lige, šefa brunarice in naposled še šefa kluba. Z vrhunsko predstavo je vložil resno kandidaturo za končno zmago v klubski prvi ligi, v kateri nastopa prvič.

   V sklepnem delu letošnjega »singl« turnirja, kot mu tudi na kratko rečemo, lahko podčrtamo predvsem dve pozitivni ugotovitvi. Zagotovo je spodbuden podatek, da se v našem klubu udejstvuje vedno več mladih igralcev, ki s svojo kvaliteto in znanjem skrbijo za konstanten dvig nivoja igre tudi pri nekoliko starejših članih. Druga ugotovitev pa je tudi v rahli povezavi s prvo, saj v klubu že nekaj časa družno ugotavljamo, da se kvaliteta tenisa na splošno iz leta v leto dviguje s tem pa tudi nivo samega kluba. Upamo, da se bodo pozitivni trendi nadaljevali tudi v bodoče.

 

 Tim Janežič

 

singl turnir 1singl turnir 2singl turnir 3