Get Adobe Flash player

   Že petnajst let mineva odkar je padla ideja, da bi, zaradi tedaj povečanega dotoka novih članov iz okoliških naselij, organizirali turnir na katerem bi se pomerili člani, ki prebivajo v Mengšu in člani, ki prebivajo izven našega kraja. Navkljub temu, da je bil dogodek v zadnjih dveh letih, zaradi korone, ogrožen, nam ga je uspelo ohraniti. Prav zaradi tega smo ga tudi letos organizirali nekoliko kasneje kot je bilo v navadi.

Eden od idejnih očetov dogodka, Ivan Juretič, si je tudi letos nadel kapetanski trak Nemengšanov. Zahtevno vlogo selektorja Mengšanov pa je v letošnjem letu prvič, a zagotovo ne zadnjič, prevzel Jure Reven. Tekmovanje je, kot že mnogokrat, strokovno in profesionalno vodil Leo Jerič. Nemengšani so se tokrat, zaradi večjega dotoka novih kvalitetnih igralcev iz okoliških krajev, predstavili z zelo močno ekipo, kar je pri domačinih povzročilo kar nekaj zaskrbljenih pogledov nekaj dni pred dogodkom, ko je bil opravljen žreb. Vseeno so na dan tekmovanja pogumno zakorakali na igrišče, opremljeni z energijskimi napitki in čokoladkami, ki jih velikodušno doniral naš sponzor. Mengšani so po prvih petih tekmah povedli, za tem pa, na osnovi presenečenj posameznih igralcev, prednost dolgo ohranjali. Nemengšani so upravičeno stavili na popoldanski del tekmovanja, ki ga je spremljala izjemna vročina. Temperatura slednje je morda tokrat prvič presegla visoke temperature tekmovalnega vzdušja, ki so se vedno bolj bližale vrelišču. V predzadnjem krogu je bil izid poravnan na 10:10, zadnjih 5 tekem pa se je zdelo negotovih. Tudi največji teniški teoretiki niso upali napovedati končnega zmagovalca, saj so bile skoraj vse tekme odprte, kot se pogosto pravi v športnem žargonu. Pogledovali smo po igriščih in preštevali točke, pa ponovno pogledovali in spet preštevali, vse do prvih rezultatov. Dvojici Hurwits/Mušič in Kunej/Duščak ter presenečenji, ki sta jih pripravila David Majcen in Alen Vrhovnih so zadostovali za zmago Mengšanov z rezultatom 14:11. Na prvi pogled suvereno, a hkrati ob jasnem zavedanju, da je bila zmaga tesna kot že dolgo ne. Veselje domačinov je bilo nepopisno, Jure Reven je visoko dvignil prehodni pokal in čestital nasprotni ekipi, katera pa zagotovo že snuje strategije za prihodnje leto.

   Tako je spomladanski del sezone uspešno zaključen za njim prihaja poletni premor in oddih po športno precej natrpanem mesecu juniju. Teniško dogajanje bo ponovno oživelo v jeseni, ko nas čaka še veliko dogajanja, med njimi srečanje med Malim in Velikim Mengšem, ki letos obeležuje četrt stoletja, končnica klubske lige itn. Želimo si le, da bo zdravstvena situacija stabilna in nam tako omogočala izpolnitev zastavljenih ciljev.

Tim Janežič