Get Adobe Flash player

Corona virus že drugo leto zapored razgraja v daljni in bližnji okolici. Ta virus nas je zadržal, da se nismo toliko družili na in ob teniških igriščih kot bi se radi. Za popestritev dogajanja v Teniškem klubu Mengeš se je zanetila ideja, da bi obiskali prijateljske teniške klube s katerimi dolga leta igramo v »Ligi pod Kamniškimi planinami«. V soboto, 21. avgusta 2021, se nas je pred brunarico TK Mengeš zbralo osem. Prišli smo z zares starodobnimi kolesi. Jaka s Ponyjem iz prve generacije, ki je imel častitljivih 55 let, Tim z večinskimi sestavinami Pucha, ki je bil »strokovno« zavarjen. Tudi ostali smo prišli s primerno starimi kolesi, ki so šteli okoli 40 let. Le Iziju smo pogledali malo skozi prste, ko je obljubil, da naslednje leto zadovolji našim starodobniškim normam koles (vendar je tudi njegov Author imel skoraj 20 let).

Po obvezni kavici smo se z rahlo zamudo po časovnici odpravili proti TK Domžale, ki je bil prvi na naši poti. Pričakal nas je predsednik Marjan Ogrinc in nas pogostil s hmeljevim napitkom, ki smo si ga prijateljsko razdelili. Tudi mi smo mu prinesli nekaj ognjenega. Po fotografiranju smo se urno odpravili proti »Bernardiju«.

Zamudo smo hitro nadoknadili, ko smo ob Kamniški Bistrici pridrveli do tja. Bernarda ni bilo, kakor je bil obljubil, zato smo zaprosili prijazno gospo, da nas je pred igrišči fotografirala.

Že smo »drveli« ob reki proti TK Radomlje. Pričakal nas je Peter Kresnik, po pooblastilu predsednika Andreja Kraševca, ki je bil odsoten. Peter je bil vodja 12-urnega igranja tenisa in odbojke na mivki. Po časovnici se ne bi smeli dolgo zadrževati, vendar smo imeli časovno prednost, ker smo »Bernardija« samo oplazili. Peter nas ni in ni hotel spustiti dalje, tako da smo ga morali kar z nekaj taktičnimi veščinami prepričati, da je popustil. Seveda smo ga povabili, da nas Radomljani obiščejo in se jim oddolžimo za gostoljubnost. Še fotografija z nekaterimi člani TK Radomlje in zopet smo na poti ob Kamniški Bistrici.

Na Duplici prijazen in prisrčen sprejem. Predsedniku Sreču Raduloviču je žarel obraz. Vesel je bil našega prihoda in podarjenega poživila. Ko smo mu omenili, da smo prišli zato, ker se nismo že dolgo srečali, nas je prijazno spomnil, da smo letos izgubili teniški dvoboj, ki je bil edini, ki smo ga odigrali s kakšnim od klubov v letu 2021. Je že tako, da si zmage dobro zapomnimo, poraze pa z lahkoto pozabimo! Že je napletal nekaj o hrani, vendar smo ga prepričali, da je ni naročil, ker smo imeli že naročeno hrano ob prihodu v Mengeš točno ob 13. uri. Seveda še fotografija in srečno na pot.

Zadnja postaja v Komendi pred brunarico in teniškimi igrišči. Predsednik Drago Kolar nas je pričakal ves nasmejan. Takoj je poklical »Gorjana«, ki je urno pridrvel. Tu pa niso prišle do izraza naše prepričevalske sposobnosti, posebno še, ker smo imeli kar nekaj oportunistov med svojimi vrstami. Jadrno sta nas naložila v vozili in nas odpeljala sredi gozda pred zares veliko in lepo brunarico z veliko klopmi in mizami okoli ličnega gostinskega pulta iz masivnega lesa na pokriti ploščadi pred njo. V senci nam ni bilo preveč vroče, temperaturo pa smo zniževali tudi z raznimi napitki. Pa dober narezek je bil zraven! Le kako se bo vse to danes končalo? Pa le ni bilo tako hudo! Zopet v vozila in v TK Komenda. Še fotografija in klic: »Kmalu nasvidenje!« Drago in Tomo, najlepša hvala za topel sprejem. Sem se še radi vrnemo!

Z »rahlo« zamudo smo srečno prispeli v Mengeš. Čakal nas je še kar topel obrok, ki smo ga bolj ali manj goreče in s slastjo skoraj vsega pospravili. Malce odmora, nato pa v boj v bazen. Odbojka! Prijetno sončno vreme in topla voda nam kar nista dala iz vode. No, štirim in nato trem. Na pomoč je priskočil vsestranski Ičo, za katerega bi morali poiskati šport, ki ga še ni treniral. Zakaj že ga ni bilo z nami!? Ob mraku še nekaj glasbe, tudi klasične, ki je nekomu med nami prikradla solzo v oko.

Bomo naslednje leto ponovili današnji krog s starodobnimi kolesi? Vsi udeleženci (Jaka, Uroš, Tone, Tim, Andrej, David, Izi in Ivan) smo prepričani v to. Posebno še predsednik Tim, ki je imel redko priložnost, da se je v enem dnevu lahko pogovoril kar s tremi kolegi predsedniki.

Bregov Šimen

Trzin, 23. avgusta 2021