Get Adobe Flash player

Po dvomesečnem premoru, polnem morskih in drugih sprostitvenih užitkov, smo v TK Mengeš v soboto, 4. septembra, uradno zakorakali v jesenski del sezone. Mesec september je ob juniju v TK Mengeš najbolj aktiven mesec. Odvijajo se tekme končnice, vedno zanimive in napete, klubske lige, organiziran je najprestižnejši turnir sezone, Srečanje med Malim in Velikim Mengšem, vsi igralci pa hitijo tudi s prijateljskimi tekmami, saj vedno bolj hladni večeri že nakazujejo, da se počasi bliža konec sezone. Za uvod v ta zelo aktivni del sezone pa po navadi organiziramo turnir dvojic, ki ponovno vzdrami nekaj tekmovalnega naboja.

   Prijetno toplo jutro, vrhunsko pripravljena igrišča, vonj po kavi in sodo število igralcev deljivo s štiri so napovedovali idealen dan. Odločili smo se za izvedbo šampanjec turnirja, ki je pri igralcih načeloma najbolj priljubljen sistem tekmovanja. Sistem temelji na treh krogih tekem, pari se v vsakem krogu posebej žrebajo, osem igralcev, ki zbere največ točk pa naposled napreduje v polfinale, kjer se pari ponovno žrebajo. Zagnanosti in energije tekmovalcem ni manjkalo, saj so si baterije lahko dodobra napolnili že med prvim in drugim krogom, in sicer s pomočjo kranjske klobase. Tako so redni del turnirja zaznamovale lepe tekme in številne atraktivne predstave, ki so naposled naplavile osem najboljših. Ob gledanju končnice so se napolnile tribune, na katerih so lahko izpadli igralci, ki so se na mah prelevili v navijače, ob vedno bolj aromatičnih vonjavah z žara, glasno navijali. Visok nivo turnirja se je pokazal takoj po končanem tekmovanju, na tretjo stopničko sta namreč stopila klasična turnirska igralca, Uroš Bregar in Tomaž Zabret. V finalu smo bili priča lepi predstavi, v kateri sta drugo mesto zasedla Igor Maver in Tomaž Magerl, ki sta visoko v zrak dvignila vinski nagradi dveh priznanih slovenskih vinarjev. Upajmo, da bosta nagradi zadostili izbranima okusoma dveh strokovnjakov. Na najvišjo stopničko pa sta, ob gromkem aplavzu občinstva, stopila Igor Tomazin in Andrej Minodraš, ki sta v finalu navdušila predvsem s kombinacijo kvalitetnih udarcev ter izjemne gibalne dinamike ter zasluženo osvojila vrh podiuma.

   Uvod v jesenski del sezone je tako minil uspešno. Udeleženci smo po tekmovanju še nekoliko posedeli in prediskutirali vsebino tekmovalnega dne. Izogniti se nismo mogli niti, v zadnjem času najbolj popularni temi pogovorov, koroni. Zavzeli smo enotno stališče, v katerem prevladuje upanje na blago prihodnost in želja po možnosti izpeljave vseh zastavljenih športnih ciljev te jeseni.

 

Tim Janežič