Get Adobe Flash player

20220514 153252 1

Mengeš, 14. maja 2022

Drugo največje vsakoletno tekmovanje med člani TK Mengeš se je odvijalo med ledenimi možmi in dan pred polulano Zofko. Vremenski obeti niso bili preveč ugodni, vendar so se vodja tekmovanja in oba selektorja vseeno pogumno odločili, da tekma bo. In ni jim bilo niti malo žal, kljub skrbem, ki so jih imeli zaradi tega. Lepa, sončna in topla sobota jih je bogato nagradila.

38 članov in štiri članice so se pomerili v 21. odigranih igrah. Igrali so od 9. do 15. ure. Pred tekmovanjem je vodja tekmovanja Tim Janežič pozdravil udeležence, pojasnil nekaj pravil tekmovanja in zaželel srečno igranje. Oba selektorja sta imela obilico dela s sestavo ekip, ker veliko članov ni moglo igrati zaradi razno raznih nezmožnosti igranja. Selektor Nemengšanov je skrbno sestavil svojo ekipo, čeprav ni imel na voljo vseh najboljših igralcev. Po povratku na selektorski stolček po dveletnem premoru, si je postavil za cilj, da nikakor ne more dopustiti, da še tretjič zaporedoma prizna poraz in čestita selektorju Mengšanov za zmago. Zagnanost in taktika sta se mu obrestovala. Nekaj so seveda pripomogli tudi teniški igralci, ki jih je vodil (slavospev in samohvala sta izrazita!). Po odigranju zadnje igre se je na razpredelnici, ki je krasila severno steno brunarice, izpisal rezultat 13 : 8 v korist Nemengšanov. V njihovem imenu je iz rok vodje tekmovanja prejel prehodni pokal, ki je po petih sušnih letih zopet varno v njihovih rokah. Ponosno ga je stisnil na svoje nedri in z božajočimi pogledi občasno spremljal na izpostavljenem prostoru, da so ga lahko vsi videli. Od selektorja Mengšanov je prejel čestitke za zmago, ki je nato oznanil, da zaradi poraza odstopa s položaja.

Rezultat vseh dvobojev je sedaj 12 : 4 za Mengšane. Ali se je začelo obdobje zmag Nemengšanov in zmanjšanje razlike, pa bo pokazal čas. Vodja tekmovanja Tim Janežič, selektor Mengšanov Franc Rahne in selektor Nemengšanov Ivan Juretič so se zahvalili vsem igralkam in igralcem za pošteno igranje ter pozvali člane na naslednjo medsebojno tekmo in druženje v letu 2023.

Bregov Šimen