Get Adobe Flash player

15. turnir dedkov 10

Malo spodbude je bilo potrebno, da smo 27. maja 2023 predčasno izvedli že 15. zaporedni turnir dedkov v tenisu. Po razporedu bi bil ta turnir 10. junija, pa smo dedki odstopili ta termin bolj pomembnemu srečanju za klub. Je že tako, da si proti koncu kariere malo manj pomemben. Zato pa se je vreme spremenilo iz skoraj poznega zimskega obdobja v skoraj že poletno in nam omogočilo izvedbo turnirja.


Zbralo se nas je 16 dedkov, med nami tudi dva pradedka, ki pa z ničemer nista izstopala. Ne po videzu, ne po okretnosti. Po opravljenih potrebnih in obveznih dejavnostih pred začetkom turnirja, smo se 10 minut pred pol deseto uro odpravili na izredno dobro pripravljena igrišča našega teniškega kluba. Skoraj brez zastojev in tekoče smo odigrali vseh predvidenih pet kol nestalnih dvojic. Na turnirju sta bila znova dva novinca, kakor je že skoraj navada nekaj zadnjih let, da imamo nove člane, ki sta šele pred kratkim postala člana dedkov: Filip Vrhovnik in Matjaž Loboda. Zopet so bili tu tudi dedki, ki so se po nekaj več ali manj letih udeležili turnirja in malo pomoževali o tem ali onem. Po treh urah igranja in že kar vroče temperature ozračja, smo se zatekli pod senco nadstreška brunarice in vedno bolj košate lipe. Po osvežitvi je pooblaščenec organizatorja turnirja povzel besedo in v kratkih in jedrnatih stavkih orisal današnji turnir in vse turnirje do sedaj. Vseh 15 turnirjev je odigral Janez Lopatič. Verjetno si zasluži že kaj več kot le bučni aplavz. Po razglasitvi rezultatov, čeprav namen tega turnirja ni zgolj tekmovalnost, smo se okrepčali z dobrotami z žara, ki jih je letos izredno spretno in dobro pripravljal legendarni Matoško, ki mu nikoli ne zmanjka besed. Spomnili smo se tudi na rojstni dan šefa kačarjev v klubu, Igorja Mavra, ki je dan pred turnirjem praznoval rojstni dan. Verjetno je tudi dal za eno pijačo vsem, tako kot sta to storila Filip in Matjaž za prvo udeležbo na turnirju, pridružil se je tudi zmagovalec.


Rezultati:

1. mesto: Ivan Juretič
2. mesto: Filip Vrhovnik
3. mesto: Franc Rahne

 

Tako kot vsako leto smo se poslovili eni malo prej, nekateri malo kasneje in si obljubili in zavezali, da se zopet družimo ob letu osorej.

Bregov Šimen

Trzin, 28. maja 2023

 

15. turnir dedkov 47b15. turnir dedkov 51